Rangadó.hu: ma jelenthetik be a fékezett habzású NB I-et

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A lap értesülése szerint 12 vagy 14 csapat maradhat. A Győr mellett búcsúzhat a Pécs, a Kecskemét és az Újpest is. Arról pedig a Ferencváros edzője nyilatkozott, hogy a Ligakupa egyszerűen megszűnhet.


A 2015/16-os idény előkészületeiről tart ma tájékoztatót Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, és a Rangadó.hu úgy tudja, hogy bejelenti a 12 vagy legfeljebb 14 csapatos NB I-et. A sportlap szerint a Győri ETO mellett licencproblémák miatt minden bizonnyal búcsúzik a Lombard Pápa, a Pécsi MFC, a Kecskeméti TE, sőt az Újpest FC is. A Lombard Pápa amúgy is tök utolsó, tehát kiesik, a másik kieső helyért még tart a „küzdelem”, leginkább a Haladás és a Dunaújváros között – helyettük viszont elvileg feljut két együttes az NB II-ből. Tehát a Rangadó.hu minden értesülését figyelembe véve így valóban 12-re fogyhatna az első osztály csapatainak száma.

Az értesüléssel kapcsolatban megkérdeztük Wintermantel Zsoltot, Újpest polgármesterét. Azt mondta a VS.hu-nak, legjobb tudomása szerint minden szükséges papírt beadott a klub, amit a szakértők jóváhagytak. Tegnap ülésezett az MLSZ bizottsága, de információt nem adtak ki.

A Rangadó.hu szerint természetesen más változásokról is szó lehet, Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője épp a Bp. Honvéd elleni Ligakupa-elődöntő első meccse előtt árulta el a Sport TV-nek: úgy tudja, hogy az MLSZ a következő évadban már nem rendezi meg a sorozatot.