Ramones-emlékfal lesz a Belvárosban

Fotó: Getty Images / Amy Sussman / Getty Images / Amy Sussman

-

Erdélyi Tamásnak, azaz Tommy Ramone-nak, a Ramones együttes egykori dobosának állítanak emléktáblát Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky úton.


A 1956-os forradalom 60. évfordulójának, a Ramones debütálása 40 éves jubileumának emlékére és Erdélyi Tamás tiszteletére a szülőháza falára helyeznek emléktáblát pénteken. Erdélyit a világ Tommy Ramone-ként ismeri, aki – egyedüli Magyarországon született zenészként – tagja a Rock and Roll Hall of Fame zenészlegendáinak.A kezdeményezést Pálinkás Szűts Róbert újságíró indította el, amihez végül sikerült megnyernie a kerületi önkormányzatot is: a pénteki avatáson ott lesz Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere, illetve Nyitrai Zsolt miniszteri biztos is.

A kihelyezett emléktábla nem szokványos márványtábla, hanem egy 3D-nyomtatással elkészülő dombormű lesz, amely az első Ramones-lemez ikonikus borítóját fogja ábrázolni. Az esemény Budapesten, az V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38. szám alatti társasház bejáratánál lesz, a Toldi mozi mellett, 12.30 órakor.