Ráment a Balaton jegére, persze, hogy beszakadt alatta

Fotó: MTI / Varga György

-

Beszakadt a Balaton jege egy férfi alatt Siófoknál, a parttól mintegy 150 méterre szombaton késő délután. A férfi a nála lévő telefonon tudott segítséget kérni – tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t.


A bajba jutott férfi zsebében lévő telefonja nem merült el a vízben, ez volt a szerencséje. A közeli apartmanház portása – egy nyugdíjas tűzoltó – sietett a segítségére létrával, miközben riasztotta a tűzoltókat. A létra segítségével sikerült megközelítenie a léket, de a beszakadt férfit kihúzni nem tudta, csak megtartani a tűzoltók kiérkezéséig.


A hivatásos egység egy speciális, erre a célra rendszeresített mentőpallóval közelítette meg a két férfit, akiket felhúztak a pallóra, majd a partra vitték őket. A beszakadt férfit a kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította.


Egyelőre a Balaton és a Velencei-tó jegére is tilos rámenni, viszont számos folyó és kisebb-nagyobb tó (mint a Tisza-tó) felülete befagyott Jász-Nagykun-Szolnok megyében, saját felelősségre a Holt-Tiszán is lehet már korcsolyázni.