Rálőttek a Fenerbahce válogatott játékosára

-

Rálőttek Mehmet Topalra, a Fenerbahce focistájára, amint hazafelé tartott egy edzésről.


A 29 éves középpályás a keddi edzésről tartott hazafelé, amikor ismeretlen tettesek lövéseket adtak le rá. Az autó golyóálló szélvédője megvédte a 49-szeres török válogatott játékost, aki így sértetlenül megúszta az esetet.

Az elkövetők elmenekültek a helyszínről, a támadás indítéka nem ismert.
Áprilisban a Fenerbahce csapatbuszára lőttek rá Trabzon közelében, amikor az isztambuli együttes hazafelé tartott a Rizespor elleni 5-1-es győzelem után.
A járműre több lövést adtak le, súlyosan megsebesítve az arcán a busz sofőrjét, aki csak a csapat biztonsági embereinek segítségével tudta lefékezni a járművet.
A játékosok közül a támadásban senki sem sebesült meg, a történtek után a török szövetség úgy döntött, egy hétre felfüggeszti a labdarúgó-bajnokságot, s minden bajnoki, illetve kupamérkőzést elhalasztott.


Múlt szombaton a német Hertha csapatbuszára lőtt rá egy motoros Bielefeldben, a két csapat kupameccse előtt. Abban a támadásban senki nem sérült meg, ahogy később Dárdai Pál edző elmondta, a klub nagyon profin kezelte az ügyet, a játékosokat – akik a támadás idején nem ültek a buszon – nem érte sokkhatás.