Rálőtt főnökére egy francia ügyvéd, majd végzett magával

-

Akkor kattant be, amikor a kamarai elnök felfüggesztette, amiért elmaradt a tagdíjakkal.


A támadás áldozatát, az ügyvédi kar vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba vitték. A France 2 közszolgálati televízió szerint a férfin délután életmentő műtétet hajtanak végre.

A Párizstól délre található Melun bíróságán délelőtt fél 10 órakor dördült el három lövés az ügyvédi kar vezetőjének irodájában. Az elkövetőt, Joseph Scipiliti ügyvédet azért hívatta be a főnöke, hogy közölje vele felfüggesztését, amiért nem fizetett be különböző tagdíjakat és kötelező járulékokat.

A 44 éves férfi, mielőtt a helyszínen fegyverével öngyilkosságot követett el, egy szélsőjobboldali internetes oldalnak és néhány ügyfelének elküldött egy 240 oldalas levelet, amelyben pénzügyi nehézségekkel, szakmai előrejutásának megtorpanásával és kollégái szerinte kétségbe vonható módszereinek elutasításával, valamint az elöljárójával kialakult konfliktusával indokolta a tettét.

Christiane Taubira igazságügyi miniszter közleményben fejezte ki „rémületét a szörnyű támadás” miatt, Pascal Eydoux, az ügyvédi kamara elnöke pedig „elképedésének, rémületének és felháborodásának” adott hangot „a szörnyű és rendkívüli eset” miatt.