Rákos Karel Gott, speciális kezelést kap

-

A világhírű cseh énekes gyomorműtétre vonult be a prágai IKEM kórházba, és akkor derült ki, hogy nyirokcsomórákja van. Ez okozta gyomorproblémáit is.


A 76 éves énekest a prágai Egyetemi Kórház hematológiai klinikájára szállították, ahol speciális onkológiai kezelésnek veti alá magát.

"A műtétkor megállapították, hogy a gyomorproblémákat a Non-Hodgkin limfóma okozza. Ma (hétfőn) megkezdődött a betegség kezelése a legmodernebb eszközökkel. A kezelés idejét pillanatnyilag nem lehet előrelátni" - nyilatkozta Marek Trneny, a klinika főorvosa.

A klinika felszólította a médiát, hogy a beteg és a kórház irányában is tartsa tiszteletben az etikai szabályokat. Hasonló kérést fogalmazott meg a média irányában Ivana Gottová, az énekes felesége is.
A cseh sajtó, beleértve a bulvárt is, nagyon mértéktartóan foglalkozott Gott műtétjével.
Karel Gott a következő hetekre lemondta tervezett koncertjeit.

Csehországban tavaly ismét Karel Gottot szavazták meg az év énekesének. A 76 éves Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,45 millió - 5,75 millió forint) kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az idei őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.