Rajtra kész a robotversenyautó

-

A hollywoodi látványfelelős Daniel Simon autósportban dolgozó mérnökökkel együtt tervezte meg a Roborace-t, amely hamarosan pályára is gördül majd. De mit kapnak a dobogósok pezsgő helyett?


Megjelentek az első képek a Roborace versenyautóról, amely a nevéhez híven pilóta nélkül száguld majd. A futurisztikus terv a korábban hollywoodi sci-fiken dolgozó Daniel Simon munkája.

Ugyanakkor a kocsi jóval több egy formabontó dizájnnál: Simon versenyautó-mérnökökkel közösen dolgozott a kocsin, amely működőképes, olyannyira, hogy a 2016/17-es Formula E-idényben már meg is rendezik az első néhány „show-t” – a Formula E honlapjának megfogalmazása alapján azért ezek nem lesznek véresen komoly versenyek.„Igyekeztem maximálisan kihasználni, hogy nem kell versenyző a kocsiba, és semmi nem állhat a szépség útjába – fogalmazott Simon. – A kezdetektől együtt dolgoztam autótervezőkkel és aerodinamikai mérnökökkel, hogy az extravagáns stílus mellett jó teljesítményre is képes legyen a kocsi. Ám a szépséget mindvégig szem előtt tartottuk. A kulcskérdés az volt, hogy elegendő leszorítóerőt kapjunk mindenféle kiegészítő részek nélkül - ehhez elsősorban az alvázat használtuk, így a mai megoldásoknál sokkal organikusabbat találtunk.”