Rajtol az első idei budapesti fesztivál

-

A Budapest Essentials a városi fesztiválok újragondolt és folyamatosan változó koncepciójával és újabb helyszínekkel jelentkezik június 2. és 5. között a fővárosban.


Feltett szándéka a szervezőknek idén is a város újabb felfedezetlen pontjainak bevonása, ilyen lesz például a Várkert Bazár – ahol negyven éve nem bulizott senki, Eiffel tér – a modern városi ember helyszíne, A38 Hajó – a mindig tökéletes partytat, Széchenyi fürdő – a világ leghíresebb partyfürdője, Bazilika tér – mindenek és a mindenség központja és egy egyelőre titkos belvárosi extra helyszín.

A Várkert Bazárban Amon Tobin, az Eiffel téren Todd Terje, az A38 Hajón pedig DJ Koze fog zenélni. Lesz egy nagyszabású közösségi eseménye is a Brain Bar Budapesttel karöltve a Bazilika téren, ami összekapcsolja az irányított szórakozási formát a kézben borosüveggel járkálók lazább körével. A Botellón egy spanyol eredetű, szabad szellemű esemény, amit idén irányított elektronikus zenei aláfestéssel kapcsolnak össze a két fesztivál szervezői.


Koze is zenél:


Három olyan köztéri aktivitást is szerveznek, amelyek egy pontra gyűjtve gasztronómiai, kulturális és városi témákat boncolgatnak. A #köszibudapest kampányon belül lesz gigantikus városi reggeli, fine dining vacsora, kerekasztal beszélgetés és A város mozija című eseményt megrendezik a Duna-parton. Az ehhez rendelt belvárosi helyszín pedig az Okos Pont, ami 4 napig mindenki feltöltődésének központja lehet, mind szellemi, mind szó szerinti, technológiai értelemben.Az esti koncertek mellett nappali programokat is kínál a rendezvénysorozat: extra belépő jár a karszalaghoz az Állatkertbe, számos BGYH által üzemeltetett gyógyfürdőbe, a Hop On Hop Off buszokra, de rendhagyó városi túra és ingyenes múzeumi belépési opciók is várják az érdeklődőket. A főváros legfelkapottabb éttermei, kávézói és kulturális intézményei pedig 20-50%-os kedvezményt biztosítanak a fesztiválozóknak.A fesztivál partnerei között olyan prémium szórakozóhelyek is szerepelnek, melyek a budapesti éjszakai élet meghatározó szereplőiként minden ízlést kielégítő zenei kínálatot nyújtanak. Az idén csatlakozott klubok a következők: Ötkert, 4BRO Downtown, BRKLYN, Ankert, Fogasház és kert, melyek mindegyike ingyenes belépést biztosít a látogatók számára.

További részletek az esemény hivatalos honlapján vagy a Facebook-oldalán.