Ragyogó szombat, viharos vasárnap

Fotó: / / /

-

A jövő hétre tavaszias időt jósol a meteorológia.


Szombat hajnalban pára- és ködfoltok képződnek. Napközben a párásság az ország nagy részén megszűnik és ragyogó napsütés ígérkezik, de az északkeleti tájakon (a Budapest-Debrecen vonaltól északkeletre) tartósan ködfelhős maradhat az idő. A derűs tájakon 6 és 12, északkeleten csak 0 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. A déli szél megélénkül – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Vasárnap napközben egyre vastagodó fátyolfelhőzetre számíthatunk, de ebből csapadék nem fordul elő. A déli szél többfelé megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódhat. Általában 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, de nyugaton akár 15 fok is lehet. Kora tavaszias időnk lesz.

Hétfőn erősen felhős idő lesz, de kevés napsütésre is számíthatunk. Eső, záporeső elszórtan fordul elő. Marad az enyheség: 12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden borongós és szeles időre van kilátás. Szórványosan alakulhat ki záporeső. 11-12 fok körüli tavaszias maximumok várható.

Szerdán borult idő valószínű, sokfelé kiadós esővel. A déli, majd az északnyugati szél viharossá fokozódik. A csapadékos idő hatására a hőmérséklet csökken.