Ragyogó napsütés után zápor, zivatar

Fotó: MTI/H. Szabó Sándor / MTI/H. Szabó Sándor

-

Vasárnap kiterjedt csapadékrendszer érkezik.


Szombaton a Tiszántúlon kora délutánig gyakran lesz erősen felhős az ég, és zápor, zivatar is kialakul. Az ország többi tájain eleinte fátyolfelhős lesz az ég, majd ragyogó napsütés ígérkezik. Reggel 11 és 17, délután 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet. A légmozgás gyenge lesz. Szűnő hidegfronti hatásra számíthatunk – írja a Köpönyeg.

Vasárnap eleinte csak fátyolfelhők lesznek az égen; majd délutántól dél, délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és kiterjedt csapadékrendszer érkezik. Egyre többfelé várható zápor, zivatar. A Dunántúl középső és keleti területein komoly felhőszakadások is lehetnek. Az északkeleti szél fokozatosan megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 28-29 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő hajnalban és reggel még többfelé fordul elő zápor, zivatar (egyre inkább az északi, északkeleti tájakon), majd csökken a felhőzet. Napközben átmeneti napsütés lehet, később a megnövekvő gomolyfelhőkből újra több helyen várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. 22 és 32 fok közé melegszik délutánra a levegő (a Dunántúl nyugati felén lehet a hűvösebb).