Ragyogó napos időnk lesz a hétvégén

Fotó: MTI/EPA/DPA / Armin Weigel

-

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint egyre hűvösebb lesz, vasárnaptól csak 11 fokos maximum várható.


Csütörtökön délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de a Tiszántúlon hosszabb napos időszakok is lehetnek. A Dunántúlon kisebb eső, zápor kialakulhat. A délkeleti szél a nap első felében élénkülhet meg, később mérséklődik a légmozgás. Reggel 4, délután 13 fok körül alakul a hőmérséklet.


Pénteken hajnali párafoltok megszűnése után ragyogóan napos időre van kilátás, az eső kizárt. Reggel 2-3, délután 14 fok körül várható a hőmérséklet.

Szombaton se lesz csapadék, és túlnyomóan napos idő lesz, miután a reggeli ködfoltok feloszlanak. Reggel néhol már gyenge fagy is kialakulhat, délután 11 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Mindenszentek napján, vasárnap reggelre 0 fok köré süllyed a hőmérséklet, többfelé lehet gyenge fagy. Napközben – a párásság megszűnése után – szikrázó napsütés valószínű. Kissé gyengül a nappali felmelegedés is: 11 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

A továbbiakban, szerdáig reggelenként fagyra, délután pedig 10-11 fokra számíthatunk. Csapadék továbbra sem lesz, a hajnali köd után napos idő várható.