Rács mögé kerülhetnek az illegális horgászok

-

Apja és fia engedély nélkül horgászott, az ellenőrt lefogták, megrúgták, majd leléptek a helyszínről.


Az eset még tavaly novemberben történt, amikor egy társadalmi halőr a Sió-csatorna siójuti hídjától Siófokig terjedő szakaszán és a jogszerű horgászati, halászati tevékenységet ellenőrizte.

A sértett az engedély nélkül horgászó vádlottaktól az engedélyeiket kérte, akik azonban ezt figyelmen kívül hagyva motorjukra, kerékpárjukra ültek és megpróbáltak elmenekülni a helyszínről. A sértett az I. rendű vádlott motorja elé állva akarta a vádlottakat visszatartani, miközben telefonon a rendőrséget értesítette. Az I. rendű vádlott megfenyegette a sértettet azért, hogy menjen el előle, azonban a sértett a motorból az indítókulcsot kivette - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

Ez után mindkét vádlott szidalmazta a halőrt, az I. rendű vádlott megrúgta a lábát, majd nyakát és egyik karját lefogta, miközben a II. rendű vádlott a sértett táskájában és ruházatában kutatott a motor indítókulcsa után. Ezután a vádlottak a földre eső sértettet többször megütötték, majd a mintegy 4 kg lopott hallal a helyszínről elmenekültek.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta