Rablással gyanúsítanak egy budapesti rendőrt

-

A járőr 3500 forintért játszotta el a becsületét. Társa még szökésben van.


A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik kerületi rendőrkapitányságán járőrként szolgálatot teljesítő rendőrőrmestert fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Civil társa jelenleg szökésben van.

A megalapozott gyanú szerint, az őrmester 2015 áprilisában szolgálatával összefüggésben ismerkedett meg az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló későbbi társával, akinek a kényszerintézkedéssel összefüggésben többször jelentkeznie kellett a rendőrségen. A két férfi baráti kapcsolatba került, majd elhatározták, hogy ketten együtt fegyveres rablást követnek el.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, múlt vasárnap hajnalban az akkor szolgálaton kívüli rendőr és bűntársa megjelent egy budapesti XVI. kerületi lakásnál, ahol kezdetben hivatalos eljárást színlelve „rendőrség” felkiáltással felszólították a lakásban tartózkodó sértettet, hogy nyissa ki az ajtót.

A csuklyás rablók azonban türelmetlenek voltak, így rárúgták az ajtót a nőre, akire egy lőfegyvert utánzó gáz-riasztópisztolyt fogtak, majd földre fektették. Utána a sértett kezeit egy műanyag bilinccsel hátrabilincselték és elkezdték követelni a pénzét és ékszereit. A nő nem adott át semmit, így a két rabló mindössze 3500 forintot tudott elvinni a táskájából és elmentek, otthagyva a megbilincselt nőt.

A budapesti nyomozó ügyészek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak hatékony közreműködésével elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a rendőr őrmestert, társa azonban még szökésben van.