"Rablás! Csinálja azt, amit mondok, mert különben szétverem a fejét!"

-

Maszkban, kalapáccsal, részegen ment kirabolni a veszprémi pékséget, a végén kétszer lábon lőtték, most vádat emeltek ellene.


A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a 37 éves, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben, aki 2015. június végén, ittas állapotban egy veszprémi pékséget akart kirabolni, a bűncselekmény elkövetése során pedig több mindent megrongált.


Az elkövető éjfél után, maszkkal az arcán és kalapáccsal a kezében ment a pékséghez, melynek üzlethelyiségébe belépve, az ott tartózkodó férfi alkalmazottat „Rablás! Csinálja azt, amit mondok, mert különben szétverem a fejét!” szavakkal megfenyegette, a kalapáccsal pedig ütéseket imitált. Ezután a sértett mobiltelefonját követelte, majd mikor azt megkapta, a földhöz vágta, és a kalapáccsal darabokra törte.

A vádlott a megfélemlített sértettet maga mellett tartva, az irodahelyiséghez ment, és annak ajtaját berúgta. A rablás véghezvitelétől a riasztó megszólalása sem tartotta vissza. A sértettet az iroda egyik sarkába ültetve mindent átkutatott, miközben pénzt követelt. Végül csekély összegű készpénzt és a pékség két tehergépkocsijának indítókulcsát találta meg, és azokat magához vette. Talált még egy notebookot, melyet darabokra tört. Majd a sértettet maga előtt tolva a pékség üzemébe ment, ahol a falra szerelt telefonkészülék vezetékét kitépte.

A férfi a bűncselekmény elkövetése során a kalapácsot mindvégig a kezében tartotta, és a sértettet azzal fenyegette, végül az öltözőbe lökte, megtiltva neki, hogy onnan kijöjjön, de az ajtót nem zárta be.

A riasztó jelzésére az üzlet biztonsági szolgálatának munkatársa a helyszínre érkezett, felszólítást és három figyelmeztető lövés leadását követően két lövést adott le a férfi lábára, aki ennek következtében a földre került.