Quaestor-ügy: Rogán elárulta mi lesz, ha a bankoknak nem tetszik

-

Rogán Antal szerint ugyan tisztában vannak azzal, hogy a kormánynak van tárgyalási kötelezettsége a Quaestor-károsultak kártalanításának ügyében, például a bankszövetség felé, de ha utóbbi szervezet nem tud jobb megoldást kínálni, a Fidesz az ismertetett kártalanítási javaslatot szavazza majd meg.


Gyors és kielégítő megoldást nyújtana a Fidesz kártalanítási javaslata a Quaestor-ügy károsultjainak - mondta Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertette előterjesztésüket, amelyet várhatóan este nyújtanak be a parlamentnek.


Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor - egy követeléskezelő alap felállításával - a Quaestor minden károsultját kártalanítják 30 millió forint erejéig. Ha a parlament gyorsított eljárással hagyná jóvá az indítványt, akkor július végéig mindenki hozzájuthatna a pénzéhez - közölte Rogán. A követeléskezelő alapba bekerülne a Quaestor-ügy károsultjainak összes kötvénye, és a Befektető-védelmi Alap (Beva), valamint a befektetési vállalkozások piaca is befizetne oda. Utóbbi szektornak ezt a jegybank hitelnyújtással megelőlegezné - ismertette.
A tervek szerint a károsultaknak a kormányablakoknál kellene benyújtani igényeiket.