Puyol visszavonul és a Barcánál kap munkát

Fotó: AFP / LLUIS GENE / AFP / LLUIS GENE

-

HÁTTÉR

Az FC Barcelona sportmenedzseri részlegének tagjaként marad a katalán futballklubnál Carles Puyol, a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnokságot nyert hátvéd.


A Barca honlapján adott hírt arról pénteken, hogy a korábbi csapatkapitány szeptembertől asszisztensként segíti Andoni Zubizarreta sportigazgató munkáját. Korábban úgy tűnt, hogy a klubot 1999 óta szolgáló, térdével régóta bajlódó 36 éves hátvéd még nem fejezi be karrierjét, hanem a szezon végén távozik az egyesülettől. Május közepén tartott búcsúztatóján azonban már arról beszélt, hogy erősen kérdéses a folytatás.

„Őszintén szólva jelenleg nem lennék képes egyetlen csapatnál sem játszani. Az utóbbi időben alig léptem pályára. És ha itt a Barcánál nem tudtam játszani, akkor máshol sem nagyon tudnék”
– fogalmazott akkor Puyol, leszögezve, hogy edzősködni nem akar. A százszoros válogatott labdarúgó a katalán klub akadémiáján nevelkedett, majd 1999-ben a felnőttek között is bemutatkozott. A csapattal többek között hat bajnoki címet nyert, a Bajnokok Ligájában pedig háromszor diadalmaskodott.