Putyinék nem most akarnak javítani az oroszok imázsán

Fotó: SPUTNIK / MIKHAIL KLIMENTYEV

-

A nyugati tömegtájékoztatási szervekkel vívott információháború közepette nem célravezető Oroszország imázsának javításával kísérletezni - mondta az orosz elnök szóvivője egy tévéműsorban.


"Azt mondják, hogy Oroszországnak rossz az imázsa a világban. De tudják, kinek rossz még az imázsa a világban? Az Egyesült Államoknak! Jelenleg információs háborúban állunk azokkal, akik trendmeghatározók a tájékoztatási térben, elsősorban az angolszászokkal, az ő tömegtájékoztatási eszközeikkel" - fogalmazott az MTI tájékoztatása szerint Dmitrij Peszkov a TVC állami televízió szombat éjszakai politikai háttérműsorában.

A Kreml szóvivője szerint ezt lehet hadüzenet kinyilvánításával vagy anélkül vívott háborúnak tekinteni, és annak körülményei között "aligha célszerű imázsügyekkel", szavai szerint "a jó értelemben vett propagandával és ellenpropagandával" foglalkozni.

Vlagyimir Putyin elnök szóvivője a műsorban egyebek között azt is hangoztatta, hogy az orosz gazdaságot versenyképesebbé kell tenni, és jobban kell integrálni a világ pénzügyi és gazdasági rendszerébe.