Putyin vagy egy dél-koreai énekes lesz a TIME Év embere?

Fotó: unknown

-

Az orosz elnök és a popsztár CL fej-fej mellett áll a TIME magazin Év embere szavazásán. Pontosabban azon, amelyiken az olvasók szavazhatnak.


Az RT azt írja, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője azt mondta: nem követik az amerikai magazin olvasóinak szavazását, és arról sem tud, hogy Putyin tudna a szavazásról.


Putyin mostanáig a szavazatok 6,9 százalékát kapta meg, míg a világ több másik vezetője bőven mögötte kullog: a dalai láma a 7. (a szavazatok 1,7 százalékával), Barack Obama 11. (1,4 %-kal), Angela Merkel pedig a 25. (0.9 %-kal).

Cserébe olyan ellenfelei vannak, mint Li Cse-Rin, vagyis CL, a 24 éves dél-koreai popénekesnő és rapper, aki az ország nagysikerű csapatának, a 2ne1 tagja. Jelenleg nagyon kicsi a különbség kettőjük között, mindketten 6,9 százaléknál tart.

Putyin és CL után pedig olyan popsztárok következnek, mint a harmadik helyen álló, Lady Gaga, Taylor Swift vagy Rihanna.

Az olvasók péntekig adhatják le voksukat még a TIME szavazásán, a végeredményt hétfőn közlik a közönséggel, míg a szerkesztők által összeállított listán csütörtökön közlik.

A nyertes – akinek a képével a címlapján fog megjelenni az egyik lap – azonban lehet, nem azok közül kerül ki, akiket az olvasók megszavaznak, ugyanis a szerkesztők gyakran ignorálják a szavazók listáját. Szavazni itt tud.


CL Diploval közös számaPutyinnak már volt egy híres címlapja a TIME-nál