Putyin mentőalakulatot küld a lezuhant utasszállítóhoz

Fotó: MTI/EPA / Anatolij Malcev

-

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte egy mentőalakulat küldését a Sínai-félszigetre, ahol szombat reggel lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép - jelentette be a Kreml.


A mentőalakulat küldése Vlagyimir Pucsovnak, a rendkívüli helyzetek minisztériuma vezetőjének a feladata, neki kell irányítani az együttműködést az egyiptomi hatóságokkal. Előtte Putyin megbízta Dmitrij Medvegyev miniszterelnököt, hogy a katasztrófa kivizsgálására alakítson állami bizottságot. Az orosz hírügynökségek jelentése szerint Makszim Szokolov közlekedési miniszter is a katasztrófa helyszínére utazik.Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és arra kérte a kormányt, hogy „nyújtson nekik segítséget”.

Szergej Izvolszkij, az orosz szövetségi repülésügyi hatóság egyik tisztségviselője és a rendkívüli helyzetek minisztériuma is megerősítette, hogy a gépen 217 utas és hétfős személyzet volt.Még nem tisztázott, hogy megtalálták-e a lezuhant gép feketedobozát, amely alapján vizsgálható lesz majd, mi okozta a tragédiát. Az Al-Dzsazíra és a Reuters jelentése szerint megvan a feketedoboz, az egyiptomi repülésügyi hatóság azonban ezt nem erősítette meg.

Vlagyimir Putyin gyásznapot rendelt el vasárnapra Oroszországban a tragédia hírére.