Putyin kézfogása olyan erős, hogy akár kezét is törhetné valakinek

Fotó: AFP / MIKHAIL METZEL

-

Szóvivője ezzel cáfolta az orosz elnök betegségéről szóló, az interneten terjedő híreszteléseket


A világhálón azt követően kezdtek el pletykák terjedni Putyin egészségi állapotának romlásáról, hogy a Kreml szerdán bejelentette: az elnök elhalasztja a napokban tervezett kazahsztáni látogatását. Kazah kormánykörökből – névtelenül – olyan jelzések is elhangzottak, hogy Putyin megbetegedett.

Az orosz államfő egy hete nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Utoljára március 5-én volt látható a nagyközönség számára, amikor Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel találkozott Moszkvában.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy Putyin tökéletesen egészséges. Az elnöknek még mindig olyan erős a kézfogása, hogy akár kezét is törhetné valakinek – fogalmazott a szóvivő ahhoz a szóhasználathoz folyamodva, amelyet a Kreml Borisz Jelcin néhai államfő szívműtétjét követően alkalmazott.

Attól függetlenül, hogy nyilvános megjelenései nincsenek, az elnöknek folyamatosan vannak találkozói ezekben a napokban is – hangoztatta Peszkov. Azt azonban nem tudta megmondani, mikor lesz legközelebb olyan esemény, amelyen Putyin nagy nyilvánosság előtt mutatkozik.


Az orosz elnök számtalanszor bizonyította, hogy mindig remek formában van