Pusztító jégeső lehet szerdán

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Még egy nap van hátra a hőségből, lehet örülni/szomorkodni. Szerdán délután jön a hidegfront sok záporral, előtte viszont 40 fok sem kizárt.


Szerdán eleinte folytatódik a napos, nagyon meleg idő idő, csapadék sem lesz. Délután aztán Észak-Nyugat felől markáns hidegfront érkezik. A front útját heves zivatarok kísérik: délutántól Észak-Nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Pusztító jégeső, viharos szél is lehet - írja a köpönyeg.hu. A lehűlés drasztikus lesz: a zivatarok után 5-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Délután nyugaton 29 és 35, keleten 36 és 40 fok között alakulhat a hőmérséklet. Késő este már csak 22-24 fok valószínű.


Vihartérkép


Csütörtökön változóan felhős lesz az idő, délelőtt több, délután már kevesebb gomolyfelhővel. A nap első felében délen és keleten még kialakulhatnak záporok, és a szél is erős lesz. A csúcshőmérséklet 27 fok körül várható.

Péntek délelőtt még gyakran lesz felhő az égen, délután már ragyogó napsütés lesz, de a szél élénk marad. 26 fok várható. Szombaton derűs, száraz idő lesz, 26-31 fokos meleggel. Vasárnap Észak-Nyugat felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. Megerősödik, néhol viharossá dühösödik a szél.