Püspökségről érkezik Orbán Viktor új protokollfőnöke

-


Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló Pápai Lajos megyéspüspök civil munkatársa, Kovács Tamás lett a Miniszterelnökség megbízott protokollfőnöke. Erről az Index számolt be.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője megerősítette: Ambrus Jenő, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Miniszterelnöki Programiroda protokoll főosztályának eddigi vezetője a továbbiakban miniszteri főtanácsadóként az állami protokollügyekkel foglalkozik majd. A nemzeti ünnepek lebonyolításának rendje lesz a feladata.

A helyére érkező Kovács Tamás az elmúlt néhány évben Pápai Lajos győri megyéspüspök titkáraként dolgozott, és február 1-ig ő töltötte be a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ igazgatói posztját is. Eddig egyik minőségében sem foglalkozhatott közvetlenül az országos politika és diplomácia szervezési ügyeivel.

A magyar katolikus vezetők közül Orbán Viktor Pápai Lajossal kiemelkedően jó viszonyt tart fenn. Tavaly a miniszterelnök személyesen vitte Győrbe a Magyar Érdemrend Nagykeresztje Polgári Tagozata kitüntetést, amit a megyéspüspök 75. születésnapja alkalmából tartott szentmisén adott át.