Puskás Ferencnek szentelt egy különleges palackot a Zwack

Fotó: AFP / ZOLTAN THALY JR

-

A legendás játékos ötven éve lépett utoljára pályára a Real Madrid színeiben. Korlátozott mennyiségben arcképével díszített palackba töltött Unicumot hoz forgalomba a Zwack Nyrt.


Zwack Sándor 15 éves koráig Firenzében élt, alig ismerte Magyarországot, de nyolcévesen már rajzolta Puskást – mesélte a családi futballőrületről a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósági elnöke a labdarúgó tiszteletére forgalomba hozott Unicum bemutató sajtótájékoztatóján.Apja, a cégalapító Zwack Péter, Puskás Ferenc barátja a futball iránti rajongást családjának is továbbadta, ebből született a futball-legenda utolsó Real Madrid-színekben játszott meccsének 50. évfordulóján a limitált szériás, Puskás Öcsi életének szentelt palack és egy két hónapos kiállítás olyan tárgyakkal, amelyeket eddig még senki sem látott Magyarországon, például a Real Madrid 10-es mez, amelyben Puskás pályára lépett.Az Unicum csak addig lesz kapható, amíg el nem fogy a 120 000 palack, amely Zwack Sándor szerint „az egyik legszebb, ami valaha készült”.A bemutatón neves focisták emlékeztek Puskásra és a magyar foci azóta volt nagy pillanataira.


Minden egyes válogatott meccsre, ahol tudott, eljött, és segített. Tanáccsal és pénzzel is

– mesélte Mészöly Kálmán, aki 1966-ban góllövő tagja volt a kétszeres világbajnok Brazíliát 3-1-re legyőző csapatnak.

Puskás közvetlenségét idézte fel történetekkel Esterházy Márton, az 1986-os, Népstadionban játszott magyar–brazil meccs góllövője. Ez volt az a meccs, amelyet Zwack Sándor még Olaszországban látott, és amely alatt apja olyan hangosan drukkolt, hogy összeszaladtak a szomszédok.

Régóta vártuk, hogy kijussunk egy világversenyre, remélem, hogy az Eb-n be tudjuk bizonyítani, hogy nem véletlenül vagyunk ott

– mondta Juhász Roland válogatott labdarúgó, arra utalva, hogy Magyarország 1972 óta először jutott ki az Európa Bajnokságra. Juhász azt reméli, hogy hamarosan ismét Puskáshoz hasonló példaképeket láthatnak majd a fiatalok.A Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpontban tartott bemutatón Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója a Puskás-rajongók nevében köszönte meg, hogy a két hungarikum, Puskás Ferenc és a Zwack Unicum egy brandben kapcsolódhat össze. Külön ez alkalomra szóló videóüzenetben üdvözölte a Zwack Unicum új termékét és emlékezett meg az évfordulóról Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója is, aki Florentino Pérez klubelnök jókívánságait is tolmácsolta.