Puritán életet él Bernd Storck Telkiben

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A magyar válogatott szövetségi kapitánya erről a Borsnak beszélt, amelynek elárulta, hogy van ugyan lakása Budapesten is, de Telkiben él.


„Ide köt a munkám, nincs értelme naponta ingázni Budapest és Telki között. Szakmai igazgatóként az utánpótlásra is figyelnem kell, ez a munka pedig teljes embert kíván, nem megy másként. Csak így jönnek az eredmények – mondta a karácsonyi ünnepekre Németországba utazó Storck, aki autóval megy haza Berlinbe. – A vezetés kikapcsol, egyedül leszek a majdnem kilencszáz kilométeres úton, így nyugodtan gondolkodhatok, néha kell egy kis csend az embernek.”

A felesége és a két gyermeke, a négyéves fia és a nyolcéves lánya havonta egyszer ül repülőre, hogy meglátogassa őt. Néhány napot együtt töltenek Magyarországon, de Storck mindennapjait a munka tölti ki.


Csányi Sándor azt mondta, még nem találkozott ilyen munkamániás emberrel


A szövetségi kapitány egyébként nem csupán a technikai, taktikai dolgokra helyezi a hangsúlyt. Számára legalább annyira fontos a mentális felkészülés és bár sok játékosa beszél angolul, a munkáját német tolmács segíti.

„A legapróbb részlet is fontos a játékosokkal való kommunikáció, az egyéni vagy csoportos megbeszélések során, ezért kell a szöveghű fordítás. Mellesleg tudja, mi volt Magyarországon eleinte a legmeglepőbb számomra? Az önbizalom hiánya, márpedig,


ha az ellenfél lehajtott fejű, remegő szájszéllel pályára lépő futballistákat lát, akkor már félig nyert ügye van.

Ezt azért némileg sikerült megváltoztatnom, szerencsére már magabiztosabbak a játékosaink.”

A magyar válogatott 44 év után jutott ki Európa-bajnokságra, jövőre Portugália, Ausztria és Izland lesz a csoportellenfél.