Pukli válaszolt Orbánnak: nem tréfa a követelésük

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Szerinte a miniszterelnök biztos azt hiszi, hogy mindez csak egy rossz álom.


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete mellett a bocsánatkérés kezdeményezője, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója is reagált Orbán Viktor azon mondatára, miszerint ő azt hitte, „az csak egy vicc”.


Pukli a Népszabadságnak úgy nyilatkozott:


Az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, számomra elég komikusnak tűnik, s megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük. Ezért ütik el »tréfálkozással«, félvállról vevéssel, lenéző gesztusokkal a tanárok, a szülők és a diákok komoly problémáit. Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom, és amikor felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint annak előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz

Pukli István a március 15-i Kossuth téri tanártüntetésen követelte azt Orbán Viktor miniszterelnöktől és Áder János köztársasági elnöktől, hogy kérjenek bocsánatot „az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől”. Erre válaszolta azt a miniszterelnök, hogy azt hitte, „az csak egy vicc”, és Kósa Lajos sem értette, miért van szükség rá.


Az iskolaigazgató a lapnak arról is beszélt, hogy a bocsánatkérés, valamint Balog Zoltán emberierőforrások-miniszter és Palkovics László oktatási államtitkár visszavonulása mellett azt is követelik, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kapcsolódjon be az oktatás reformjáról szóló tárgyalásokba, a pénzcsapokat ugyanis ők kezelik, fajsúlyos kérdésekben nekik van valódi döntési jogkörük.