Pukli válaszolt a Klik-nek - nyilvános a bepanaszoló levél is

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója továbbra sem tudja, pontosan mit kifogásoltak a beadványban, amely alapján a zuglói tankerület vezetője vizsgálatot indított. A Klik nyilvánosságra hozta a levelet: egy - az írásjelek túlzott használta alapján - nagyon felháborodott szülő panaszolta be Puklit.


„Minden kért adatot beküldtem a Klik-nek” - mondta a VS.hu megkeresésére a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István. A Klik nem létező dokumentumokat is kért - az osztályfőnöki órákról készült jegyzőkönyveket -, az ilyen kérésekhez azt írta, hogy „ilyen nem létezik.”

Pukli István múlt héten kapott egy levelet a zuglói tankerület vezetőjétől, amelyben közölték, közérdekű bejelentés alapján vizsgálatot indítottak amiatt, hogy a Teleki Blanka Gimnázium hogyan kommunikálta a szülőkkel, hogy csatlakoznak a miskolci tantestület leveléhez, illetve a miskolci tüntetésen való részvétel miatt maradtak-e el órák. Nagyon sok dokumentumot kértek be, pár órás teljesítési határidővel. Órák maradtak el- egészen pontosan egy szakóra és egy osztályfőnöki -, de Pukli szerint jogszerűen járt el, hiszen erről tájékoztatták a szülőket és az órákat is pótolják, plusz azt senki sem kifogásolja, mikor valami kerületi rendezvény miatt nem tartanak meg egy órát. Pukli megjegyezte azt is, a szülők is aláírták a nyílt levelet.

Bár többször kérte, továbbra sem kapta meg a közérdekű bejelentést, ami alapján a vizsgálat indult. Egy meglepő fordulattal azonban a Klik a tankerület vezetőjének levelén kívül nyilvánosságra hozta a szülői bejelentést is.


!!!!

A Klik honlapjára egy nehezen olvasható verzió került ki, ezért idézünk belőle.

„Teleki Blanka Gimnázium !!!! kérem olvassák el, fontos!” - nyit a levél, majd a többi között azt írja a szülő, hogy

„a február 1.-i hétfői tantestületi értekezleten felháborodottan gyakorolt megfélemlítő, lelki pressziót Pukli úr, és helyettese Kovács Ágnes Lilla a tantestületre, hogy iratkozzanak fel a szerdai, Miskolcra induló tüntetésre! Ezen a tantestület egy része messzemenőkig felháborodott!” Így „verbuváltak csapatot” a tüntetésre, és állítása szerint a két utolsó óra elmaradt óra pótlásáról sem gondoskodtak.

„Az iskolavezetőség már mással sem foglalkozik, csak a Klik lemondatásának gondolatával. Erre kaptak felhatalmazást fenntartójuktól???” - írja a szülő, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.Pukli István - és a tiltakozási hullámot elindító Miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, Pilz Olivér - a Klik szoros határidői miatt támadásról beszélt, a Klik helyi vezetője szerint viszont erről nincs szó, „joguk van az iskolák törvényes működését ellenőrizni, a gyermekek érdekét érvényesíteni, a folyamatos oktatást biztosítani és kivizsgálni, hogy valóban maradt-e el tanóra az iskolában különös tekintettel arra, hogy szülői bejelentés érkezett.”

A Társaság a Szabadságjogokért szerint a Kliknek joga van ellenőrizni, hogy az esetlegesen munkaidőben, tanítási időben, a gyermekek felügyeletének idején zajló tiltakozások mellett a gyerekek, szülők jogait nem sértik-e a tiltakozások, másrészt a Klik munkavállalói teljesítik-e a munkaszerződésükből fakadó kötelezettségeiket, ám a jogszerű követelésnek vannak feltételei, például hogy nem szabhat ésszerűtlenül rövid időt az információszolgáltatásra.