Pukli kiszáll a mozgalmából

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

A Teleki igazgatója nem ért egyet a többiekkel abban, hogy az oktatáson túlmutató ügyekben is állást kell foglalniuk.


A Tanítanék többi vezetője is a Magyar Nemzetből tudta meg, hogy Pukli István kilép a mozgalomból – mondta a Klubrádióban Törley Katalin. A civil szervezet aktivistája hozzátette: azért nem lepődött meg.


Pukli már korábban megkezdte az elhatárolódást: egy másik jobboldali lapnak, a Magyar Időknek szeptember elején adott interjút arról, hogy ő nem megbuktatni akarja az Orbán-kormányt, csak megreformálni a közoktatást.

Mostani interjújában így fogalmaz a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója:


Próbáltam menet közben is hangoztatni, hogy nem vagyok a baloldal messiása, és ne várják azt tőlünk, a Tanítanék Mozgalomtól, hogy majd mi megbuktatjuk az Orbán-kormányt.

Törley viszont azt mondta a rádióban, hogy ő éppen értéknek tartja, hogy a Tanítanék Mozgalomban többféle politikai nézetű tanár küzd együtt.


Pukli most a menekültek melletti demonstrációt hozza fel példaként mint olyat, amelynél nem értett egyet azzal, hogy részt vegyenek rajta.

Korábban Pukli István is ott volt olyankor, amikor nem csak oktatáspolitikai kérdésekről volt szó. Láttuk menetelni a fekete ruhás nővér, Sándor Mária mellett, és ő volt az, aki bocsánatkérésre szólította föl a kormányfőt és az államfőt.


Pukli (a jobb oldalon) már nem a Fidesz ellenfele


Az igazgató a kilépéstől függetlenül az oktatás ügyéért továbbra is dolgozni akar. Azt is el tudja képzelni, hogy ezt akár egy új civil mozgalom élén állva tegye. Sőt, most már azt sem zárja ki teljesen, hogy politikai karriert indít.