Pukli István otthagyja a Telekit, konzervatív pártot szeretne

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Politizálni akar, csalódott a KLIK2.0-ban is a Tanítanék egykori arca, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója.


Szeretne egy konzervatív szemléletű pártot, amelyet nem a pénz és a hatalom hajt; egy ilyenben szívesen tevékenykedne, mert úgy látja, még véletlenül sem konzervatív rendszer, ami most van, és szerinte

amúgy sem az Orbán-kormányban kell gondolkodni, nem ők a jövő.

Ezt mondta egy szerdai beszélgetésen Pukli István a Magyar Narancs beszámolója szerint.


A beszélgetést az Alumni Szociolabor egykori külföldi ösztöndíjasai szervezték. A fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója beszélt arról, hogy mostanában sokat változott a véleménye. Nemrég még azt mondta, maradna a Telekiben, indul a következő ciklusban is az igazgatói posztért. De belátta ő is, a Klebelsberg-intézményfenntartó átszervezésével semmi sem változott érdemben. „Fölállt az új Klik, és azért látni azt, hogy


nem lett nagyobb a mozgástér, így vagy meghajlok teljesen, vagy kiszállok belőle

– válaszolta Pukli a Narancs kérdésére.


Már nem szeretne második ciklust, jövőre, amikor lejár az első, július 31-ével beadja a felmondását, és el is megy az iskolából.


Amikor együtt menetelt Sándor Máriával


Pukli ma már bánja azt is, hogy egykor a Tanítanék mozgalomnak annyira az élén járt, hogy volt, hogy olyat jelentett be, amiben még meg sem állapodtak. De ma már nem szólítaná fel bocsánatkérésre sem Orbán Viktort és Áder Jánost.


Az igazgató nem értett egyet azzal, hogy a mozgalom az oktatáson kívül is politizálni kezdett, ebben a kérdésben alulmaradt, ezért szeptemberben kilépett.