Pukli: a hatalom már fél tőlünk

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A Teleki Blanka Gimnázium vezetője szerint erő van bennük és mögöttük.


„Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk” - indítja a Népszabadságnak adott interjúját Pukli István, aki egyből hozzáteszi: soha nem voltak barátok.

Az oktatási szakember arról is beszél az interjúban, hogy miért tárta a nyilvánosság elé nagyapjának és a kábítószerügyek miatt börtönben ülő bátyjának történetét. Mint mondta, szerette volna elkerülni, hogy a március 15-re tervezett tüntetésük előtt ezzel a “leleplezéssel” gyengítsék a demonstrációt. Ezzel kapcsolatban azt is kiemelte, hogy „meglehetősen gusztustalannak tartom, hogy a Magyar Televízió 1-es csatornája kedden a szüleimet kezdte el zaklatni lakóhelyükön, Dunaszentgyörgyön.”

Szerinte azt a kérdést kell feltenni, hogy miért történik mindez. A költői kérdésre egyből meg is adja a választ: „Azért, mert félni kezdett a hatalom. Látják, hogy erő van bennünk, mögöttünk, és igazunk van – ha nem lenne, nem támadnának. De minden lejárató szándékú akciójuk kontraproduktív, és minket erősít.”