„Provokátorfigyelő” csapatot alapít a Fidelitas

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Nem szeretnék, ha előfordulna olyan, mint március 15-én, amikor „szét akarták verni” a békés ünnepet. „A provokátorok” nevét közzé is tennék. Tavaly a Fidelitas zavarta meg Gyurcsány Ferenc fellépését. Több ellenzéki párt feljelentést tesz.


„Nem szeretnénk, ha a baloldal hétvégihez hasonló húzásaiból hagyomány lenne” – mondta a Fidesz ifjúsági szervezetének új elnöke, Böröcz László. Szerinte „mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni” mások rendezvényét.


Megadott egy e-mail címet is, ahová el lehet küldeni a „provokátorok” nevét, hogy közzétehessék azt. Böröcz szerint ez „tudásbővítő, ismeretterjesztő” szolgáltatás lesz.

A Fidelitas országos alelnöke, Koncz Zsófia arról beszélt, a március 15-i rendezvényen valójában szélsőséges, baloldali pártaktivisták jelentek meg, akik „civilnek álcázták magukat”, és „ordibálásukkal, sőt tettlegességig fajuló agresszivitásukkal több 10 ezer család békés ünnepét akarták tönkretenni”. Ez a viselkedés pedig szerinte méltatlan az ünnephez.

A Fidesz korábban azt mondta, „szélsőbal- és szélsőjobboldaliak” zavarták meg Orbán Viktor beszédét. Az MTI tudósításából nem derül ki, a szélsőjobbosok nevét is várja-e a Fidelitas.

A Fidelitas ötletéről megkérdeztük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjét, amint válaszol, közöljük.

A PM és az Együtt társult ifjúsági szervezete is feljelentést tesz, utóbbi személyes adattal való visszaélés bűncselekmény kísérletének alapos gyanúja miatt. A DK tiltakozik, a párt szerint „épül a Fidesz saját ÁVH-ja”. Vadai Ágnes felszólította a Fideszt, ne félemlítse meg a gyülekezési jogukkal élőket.Az Orbán-beszéd után egy embert előállítottak a rendőrök garázdaság gyanúja miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-vel.

A rendőrség szerint a rendezvényen dulakodás, verekedés is történt. Egy nő szemüvegét leverték, egy férfi az arcán sérült meg, később egy kamerát tartó újságíróra támadt rá egy idősebb férfi, akit csak a rendőröknek sikerült megfékezniük, majd igazoltatták. További részleteket a rendőrség nem közölt.


Azt biztosan tudjuk, hogy a nemzeti ünnepen megütötték Kökényesi Gábor újságírót. A videoriporter a Kettős Mércének azt mondta, egy Fidesz-szimpatizáns támadt rá.


Kökényesi elmondása szerint épp az ellentüntetőket és a nekik beszóló urat vette, mikor az illető észrevette, hogy kamerázzák. Szólt az újságírónak, hogy ne vegye fel, majd megütötte. A riporter ezután próbált elfutni, de elesett, ekkor tovább ütlegelte a férfi.

Kökényesi a támadás miatt magánvádas eljárást indít.Gyurcsány ellen többen mentek 2007. március 15-én


A tavalyi választási kampányban a Fidelitas szólt hozzá Gyurcsány fellépéséhez

Az alábbi videó az Index tudósításának volt része. A benne látható fidelitasos kisbuszokról ez olvasható a cikkben: „az érkezőket a kihangosított Őszödi beszéd fogadta, a helyszínre hirdetett ugyanis sajtótájékoztatót két órára a Fidelitas. A helyszínen álló fidelitasos teherautókon a független CÖF-plakátjaira emlékeztető lejáratóplakátok vannak.