Programot hirdetett az MSZP 2018-ra a Városligetben

Fotó: MTI / Illyťs Tibor

-

Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke egy profi boxmérkőzéshez hasonlította a választásig hátralévő időt, és azt mondta, a következő menet a „lopásgátló népszavazás” lesz.


Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint az elmúlt két év azt igazolja, hogy most van igazán szükség az igazi baloldalra.

Tóbiás József vasárnap Budapesten, pártja május 1-jei rendezvényén a Városligetben hangsúlyozta: 2018-ban nem pártok szövetségével, hanem a helyi közösségek megszólításával nyerhetnek. A győzelemhez nem kell szövetséget kötni sem a Fidesszel, sem az őt kiszolgáló hűbérúri rendszerrel. Az MSZP-nek a társadalommal kell szövetséget kötnie – jelentette ki.

Az ellenzéki politikus azt mondta, szükség van olyan baloldalra, amely nem huny szemet az igazságtalanság felett, nem nézi tétlenül, hogy milliók élnek nincstelenül. Olyan Magyarországot kell építeni, amely minden állampolgárának biztosítja az egyenlőséget – jelentette ki. Mint mondta, nem olyan Magyarországot akarnak, ahol az embereknek dönteniük kell: ételre vagy gyógyszerre költsék a pénzüket, ahol megosztják a pedagógusokat. A pártelnök szerint sokan mondják, nincs pénz fizetésemelésre, az egészségügy rendbe tételére, az oktatás modernizálására, a mindennapok biztonságának megteremtésére, miközben 774 milliárd forintot fordítanak a budapesti olimpiára, 300 milliárd forintot stadionfejlesztésre, 200 milliárd forintot a múzeumnegyedre, 215 milliárd forintot a Liget tönkretételére, 200 milliárd forintot a budai Vár „elrablására”.

Tóbiás József szerint a hatalom fél a néptől, mert ha az emberek elmondhatnák a véleményüket, akkor kiderülne, hogy a néppel szemben kormányoznak.Kunhalmi Ágnes, az MSZP pénteken újraválasztott budapesti elnöke azt mondta, hogy a kormányzás, az oktatás és az egészségügy fejlesztése helyett urizálás és lopás folyik az országban. Az életben semmi nem tart örökké, semmit nem lehet a végtelenségig büntetlenül csinálni – mondta, majd a kormánypártoknak címezve hozzátette: „el fognak tűnni, mert közösen el fogjuk őket tüntetni. „Meg vagyunk győződve arról, hogy ezeket nemcsak leváltani kell 2018-ban, hanem elszámoltatni és börtönbe rakni őket. Ezek az életükért futnak, és mindent el fognak követni, hogy utol ne érje őket az igazságszolgáltatás” – tette hozzá.

A fideszesek miért nem azokba az iskolákba íratják gyerekeiket, amelyeket ők csináltak? – tette fel a kérdést, megjegyezve: a miniszterelnök gyermeke Svájcban járt iskolába.

Az ellenzéki párt fővárosi elnöke azt mondta, minden profi boxmérkőzés 12 menetből áll, a boltzár ügyét, a Nemzeti Választási Iroda előtti harcot, az időközi választásokat megnyerték. De minden menetben állva kell maradni; a következő lépés „a lopásgátló népszavazás” – hangsúlyozta, arra kérve a résztvevőket, írják alá az állami vezetők bérplafonjáról és a földek állami tulajdonban maradásáról szóló népszavazási kezdeményezéseket.

Emlékeztetett: Magyarország 12 éve lépett be az Európai Unióba, és a magyarok kétharmada ma is Európát választja. A miniszterelnök mégis olyan keleti diktátorok kegyét keresi, „akik röhögnek rajta” – vélekedett Kunhalmi Ágnes.