Prince valószínűleg nem lett öngyilkos

Fotó: AFP / MARK RALSTON

-

„Nincs okunk azt feltételezni, hogy Prince öngyilkos lett volna” – jelentette ki a Prince halálának körülményeit vizsgáló rendőrség vezetője egy minnesotai sajtótájékoztatón. Jim Olson seriff azt is hozzátette, hogy valószínűleg az 57 éves énekes egyedül halhatott meg, testén bántalmazásra utaló jeleket nem találtak.


Jim Olson hozzátette, ennek ellenére még korai lenne bármit véglegesen kijelenteni. A seriff szerint Prince hasznos tagja volt a helyi közösségnek, és jóban volt a rendőrökkel is – idézi őt a BBC.


Az amerikai poplegendát helyi idő szerint csütörtök reggel a minnesotai birtokán működő Paisley Park stúdió liftjében találták meg. Azonnal hívták a mentőket, de az újraélesztési kísérletek már nem jártak eredménnyel.

Hogy pontosan mi okozhatta a halálát, azt egyelőre nem tudni, ugyanakkor pár nappal korábban az énekest vélhetően drogtúladagolás miatt kezelték. Az orvosszakértők szövet– és vérmintát is vettek a halál okának megállapítása érdekében.

Prince halála gyakorlatilag az egész világot sokkolta, a rajongók az énekes háza előtt Prince kedvenc színében, lilában gyászoltak, míg Barack Obamán kívül zenészek, többek között Slash és Madonna, is áldoztak az emlékének.