Primitív, siralmas munka – össztűz alatt a vizes-vb plakátjai

Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség

-

A Magyar Úszószövetség a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a 2017-es budapesti világbajnokság most elkészült plakátjait. A képek nem mindenki tetszését nyerték el.


A plakátokat az a Fábián István készítette, aki már korábban is összerakta a vébé első plakátját, az is közfelháborodást váltott, és az új munkákhoz sem pont elismerő kommentek jöttek.

„Siralmasan primitív, dilettáns munkák grafikailag” – írta valaki a Gyurta Dánielt ábrázoló plakáthoz.Az egyik képen Varga Dániel emelkedik ki a Dunából, erre ilyen komment is érkezett: „Csak nekem tűnik úgy, hogy a vízcseppek/kavargó víz elég igénytelenül lett photoshopolva és a méretarányokkal is bajok vannak (értem én, hogy a sportoló közel van, ezért nagy, de az épületek mérete akkor sem stimmel)?A legjobban talán az a kép verte ki a biztosítékot, amelyen egy műugró ugrik a Dunába a Lánchídról. A méretarányok mellett a Budai vár fele lett csak beszínezve, ez laikus szemmel is látható hiba.

„Vizuális szégyen, tele kezdő hibákkal a koncepció hiányától, az arányrendszeren át, a megvalósítás szégyenteljes posványáig. Tényleg nincs egy haver sem a belterjes udvarban, aki szerződéses grafikusként minőségi munkát tudna végezni, párhuzamban a két marokkal történő lopással?” – olvasható egy hozzászólás.Egy másik kommentelő így fogalmaz: „Ennél különbet csinál egy elsős kisiskolás a windowsos paintben.”

Szintén komoly kritikákat fogalmaznak meg a Radványi Dóra műúszót ábrázoló kép alatt, amelyhez maga a készítő, Fábin István is kommentelt. Azt írta, hogy konvertálási hiba lehetett az, hogy a plakát felső részén kétfajta lila háttér látható. Arra nem reagált, hogy a műúszó lánynak miért tűnt el a csípője.Megmutattuk a képeket grafikusainknak, akik a „siralmas, igazi csehszlovák, hello 1995” jelzőkkel illették.A vizes-vb első hivatalos kabalaállata, Bol-dog is csak néhány napot élt meg, nagyon csúnyán szétrollkodták a pulit, Gyárfás Tamás, a magyar szövetség elnöke pedig elismerte, hogy hibáztak, és új pályázatot írt ki a kabala megtervezésére.