Prémium eseményen mutatta be prémium mobilját a Huawei (X)

-

Alig egy hónapja, hogy az amerikai CES fogyasztói kiállításon a cég bemutatta legújabb Mate 8 okostelefonját, az eszköz megérkezett Magyarországra is. A Kiosk Budapestbe magát Las Vegast hozta el a cég, hogy bemutathassa gyorsabb és energia-hatékonyabb telefonját.


Látványos külsőségek között került sor a Mate 8 magyarországi bemutatójára január 28-án: a cég egy komplett kaszinót rendezett be, csatasorba állított mentalistát, Korda Györgyöt is, az igazi sztár azonban az okostelefon maradt.

A bemutatót személyesen Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. fogyasztói üzletágának igazgatója vezényelte, aki a cég elmúlt évéről és idei terveiről is szólt néhány szót.

A Huawei igen jó évet zárt Magyarországon, tavaly ugyanis 4,4-ről 7 százalékra növelték piaci részesedésüket. A lendületet a tervek szerint továbbviszik, 2016-ban ugyanis már duplázni szeretnének. Jelenleg minden tizedik telefont ők adják el az országban, bevételeiket pedig tavaly 86 százalékkal sikerült növelniük.Erősebb és biztonságosabb, tovább is bírja a Mate 8

Az új okostelefon nagy újításokat hozott az előző generációhoz képest. CPU-ja 100 százalékkal nagyobb teljesítményt szolgáltat, ami többek között a biztonságban is besegít, a készülék ugyanis valós időben titkosítja adatainkat.

Az energiahatékonyság terén kiemelkedő a fejlődés, a 4000mAh-s akkumulátor 2,5 napig bírja töltés nélkül a normál használatot, összességében pedig a Mate 8 70 százalékkal energia-hatékonyabb, mint elődje. A töltésen is gyorsítottak: fél óra alatt egy egész napra elegendő energiát tölthetünk a készülékbe, 105 százalékkal gyorsabban, mint amire az iPhone 6s Plus képes.A prémium telefonnál a biztonságra is figyeltek a tervezők új ujjlenyomat-olvasó technológia kapott helyet a készülékben, így nem csak gyorsabb és biztonságosabb lett, de már kétféle azonosítási szabványt is támogat, a FIDO-t és az Android M-et.

A fényképezéssel, videózással sem lesz gond, az előlapi kamera 8 megapixeles, a hátlapi pedig 16 megapixeles lett, emellett pedig egy a korábbiaknál hatékonyabb képstabilizátor is helyet kapott. Mindezt az Android 6.0 rendszerén keresztül, a Huawei saját fejlesztésű EMUI 4.0 felületén keresztül használhatjuk.

A telefon már megvásárolható hazánkban is, 199 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron ezüst és szürke színben is hozzájuthatunk.

További információ a Huawei weboldalán olvasható.