Premier League: Vardy maradhat a Leicesternél

Fotó: Getty Images / Michael Regan

-

Az Arsenal többet adna a Leicester City házi gólkirályának, de ő kevesebb pénzért is maradna a bajnoknál.


Jamie Vardy közel áll ahhoz, hogy visszautasítsa az Arsenal heti 120 ezer fontos ajánlatát, és maradjon a Leicesternél. A hírek szerint az angol válogatott csatárát több csapattársa is telefonon győzködte a maradásról – úgy tűnik, sikerrel.

Az Arsenal kifizette a támadó 20 millió fontos kivásárlási árát, ezzel nagyon közel került az előző angol bajnoki szezon egyik, ha nem a legjobb játékosához. A brit sajtó tudni véli, hogy a felek között megtörtént a szóbeli megállapodás, benne heti 120 ezer fontos fizetésről. Azt is tudni vélik, hogy a csatár az Eb után dönt a jövőjéről.

Az Evening Standard viszont megkavarta az állóvizet, ugyanis lehozták, hogy a játékos meggondolta magát, és kevesebb pénzért is maradna jelenlegi csapatánál (a kevesebb pénz heti 100 ezer fontot jelentene állítólag). A bajnoknak nagyon nehéz dolga lesz, ha meg akarja tartani legjobbjait, ugyanis mindhárom sztárjáért – Kante-ért, Mahrezért és Vardyért – sorban állnak a legnagyobb, leggazdagabb klubok, a Real Madrid, a Barcelona vagy a Bayern München.

Jamie Vardy a Leicester City történelmi bajnoki címéhez 24 góllal és megannyi gólpasszal járult hozzá, így a pár éve még az ötödosztályban focizó csatár meghívót kapott hazája válogatottjába, ahol eddig 8 meccsen 3-szor talált be.