Pornóparódia készült a torontói polgármesterről

Fotó: Europress/AFP / Europress/AFP

A drog-, alkohol- és prostituáltbotrányba keveredő Rob Fordról szóló, a valóságtól állítólag nem sokban eltérő filmet már 16 ezren nézték meg az interneten. De készülnek újabb darabok is a jövőben.


Tegnap került fel a Woodrocket amerikai pornóoldalra az első pornóparódia Rob Ford torontói botrány-polgármesterről. A filmben a politikust alakító Peter O'Toole (természetesen nem az Oscar-díjas brit színész) utánozza Ford kanadai akcentusát, iszik és crackezik, mielőtt egy prostituáltat fogadna. A "Rob Ford Sex tape - parody" videót már több mint 16 ezren látták. Több másik pornós cég is jelezte,hogy dolgozik egy-egy Ford életművét feldolgozó filmen. A héten jelentkezik a Vivid nevű kiadó egy újabb változattal. Rob Fordtól november 15-én vonták meg jogköreinek nagy részét, aminek kapcsán november 18-án kijelentette, hogy "Kuvait 1990-es lerohanásához hasonlóan bántak el vele, amire nyílt háborúval fog válaszolni".


Újabb jogköröket vontak meg a torontói drogos polgármestertől

A torontói városi tanács korábban két alkalommal is úgy döntött, hogy bizonyos jogköröket megvon a város botrányos polgármesterétől. Mindkétszer két ember támogatta szavazatával a polgármestert: Doug Ford, a botrányhős testvére és maga Rob Ford, a polgármester. A két szavazással eldöntötték, hogy Ford nem hozhat döntéseket vészhelyzet esetén, valamint nem nevezhet ki új adminisztrációs munkatársakat a városi tanácsba – így a tanácstagok a polgármestertől függetlenül hozhatnak döntéseket. Hétfői döntésükkel a polgármester munkatársaitól szabadultak meg, valamint Ford költségvetését is megvágták. A város vezetője eredetileg évente kétmillió kanadai dollárral rendelkezhetett, amiből személyzetének fizetéseit is állnia kellett – Fordnak húsz alkalmazottja volt. 2014-től Ford már csak 712 ezer kanadai dollárt kap, 882 ezret a polgármester-helyettesnek kell átengednie. Az ülés közben egyébként mind Rob, mind Doug Ford a tanácstagokkal kapcsolatos személyeskedésekben élte ki magát, a polgármester például eljátszotta, hogy az egyik képviselő iszik és ittasan vezet. Doug pedig azzal fenyegetőzött, hogy be fogja perelni a tanácstagokat. Az ülés végén kifakadt: "Ez nem demokrácia!", a polgármester pedig a tanácskozáson résztvevő közönség tagjaival kezet fogva kivonult a teremből. Eközben kiáltozott, mosolyogva videózta a közönséget, mire egy tanácsostársa így szólt: "ez a demokrácia háza, nem egy futballpálya!" Reggel a város vezetője még úgy nyilatkozott, hogy tisztességesebb lett volna, ha előrehozott választást rendel el a városi tanács, ahelyett hogy elvette jogköreit és megvágta költségvetését – írta a Toronto Star. "Bármelyik pillanatban kész vagyok megmérettetni magam a szavazóurnáknál" – mondta Rob Ford. Fotó: Getty Images/Dennis Grombkowski


Népszerűbb, mint Obama!

A brit Daily Telegraph nemrégiben azt írta, hogy Rob Ford népszerűbb a saját szavazói körében, mint Barack Obama amerikai elnök az USA szavazóinak körében. A legfrissebb adatok szerint ugyanis Obama népszerűsége már csak 37%-os a teljes amerikai lakosság körében, míg a torontói szavazók 42%-a elégedett a drogos botrányhős polgármesterükkel.

Mire ez a nagy felhajtás?

Rob Ford, Toronto polgármestere még november elején ismerte be, hogy a májusi vádak – miszerint egy videofelvételen cracket szív – igazak. “Igen, szívtam crack kokaint. Előfordult, hogy részeg bódulatban voltam. Ezért akarom látni a szalagot. Azt akarom, hogy a városban mindenki lássa ezt a felvételt. Még csak nem is emlékszem semmilyen felvételre vagy videóra. Látni akarom, hogy milyen állapotban voltam akkor” – jelentette ki akkor a polgármester, akiről azóta újabb felvétel került elő. A nyolcvan másodperces szalagon azt kiabálja valakinek a helyiségben, ahol tartózkodott, hogy agyonveri. És itt még mindig nem volt vége! Nemrégiben felmerült, hogy a városvezető akár prostituáltakat is fogadhatott irodájában. Egy kollégája, Olivia Hamilton pedig azt panaszolta el, hogy a polgármester orális szexet ajánlott neki. Erre Ford vulgáris stílusban úgy reagált, hogy ilyesmire nincs szüksége, hiszen van, akit kielégítsen ilyen módon otthon is. Aznap délután a stílusa miatt bocsánatot kért, ám közölte azt is, hogy bepereli az ügyeiről cikkező újságírókat.

A BuzzFeed még a drogbotrány kipattanásakor összeszedte, hogy mit tud annyira Rob Ford. Például játszik bongón. Az Ön polgármestere tud ilyet? Például játszik bongón. Az Ön polgármestere tud ilyet?   Simán legyőzte szkanderban Hulkot. Na nem a szuperhőst, hanem Hogant. Simán legyőzte szkanderban Hulkot. Na nem a szuperhőst, hanem Hogant.   Képes sajtótájékoztatót tartani úgy, hogy zöldségbikinis csajok állnak mögötte. Riszpekt! Képes sajtótájékoztatót tartani úgy, hogy zöldségbikinis csajok állnak mögötte. Riszpekt!   Nemcsak, hogy futballedzőként is dolgozik, hanem maga is játszik – sikeresen! Nemcsak, hogy amerikaifutball-edzőként is dolgozik, hanem maga is játszik – sikeresen!   Sokunkkal ellentétben hagyja, hogy kacsaszájú lányok fotózkodjanak vele. Sokunkkal ellentétben hagyja, hogy kacsaszájú lányok fotózkodjanak vele.   Megmondja a tutit a bringásoknak is: ha elütik őket, akkor az csakis az ő hibájuk lehet. Megmondja a tutit a bringásoknak is: ha elütik őket, akkor az csakis az ő hibájuk lehet.   Van egy saját videójátéka. Ilyet tud az ön polgármestere? Van egy saját videójátéka. Ilyet tud az ön polgármestere? Ha az Ön polgármestere még jobb arc Rob Fordnál, indoklásával együtt írja meg nekünk!