Polt Péter és a Questor kapcsolatát vizsgálja a bíróság

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

A legfőbb ügyész beperelte Szigetvári Viktort, amiért bűnsegédnek nevezte, és a lánya quaestoros kapcsolatát emlegette. Polt Péter nyilvános elnézéskérést és sérelemdíj megfizetését követeli.


Per lett Szigetvári Viktor március 27-i dombóvári sajtótájékoztatójából, ahol az Együtt elnöke a Questor-ügy és a legfőbb ügyész kapcsolatáról beszélt. Az Index értesülése szerint a Fővárosi Törvényszéken október közepén indult el az a per, amelyet e miatt a Legfőbb Ügyészség és Polt Péter indított Szigetvári ellen.

Szigetvári a márciusi sajtótájékoztatón azt firtatta, hogy miért késlekedett az ügyészség Tarsoly Csabának, a Questor vezetőjének az őrizetbe vételével, amikor a botrány már hetekkel korábban kirobbant. Szigetvári hiányolta azt is, hogy Polt Péter nem reagált arra a hírre, hogy a lánya és Tarsoly Csaba személyi titkára élettársai kapcsolatban vannak. Később pedig arról beszélt, hogy a legfőbb ügyész családi elfogultság okán bűnsegédként hozzájárult ahhoz, hogy Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa két, két és fél héten keresztül menlevelet kapjanak, illetve elrejtsék a pénzeket.

Az ügyészség ezek miatt a kijelentések miatt indított pert, mert álláspontjuk szerint Szigetvári megsértette az ügyészség és Polt Péter személyiségi jogát, ezen belül a becsületét és a jó hírnevét. Az ügyészség Polték szerint független, önálló alkotmányos szervezet. A sérelemre pedig csak egy ilyen perrel tud válaszolni. Az Index szerint Polték azt várják, hogy Szigetvári elnézést kérjen nyilvánosan, illetve 1 és 1 millió forint közötti sérelemdíjat fizessen nekik. Az iratanyagban ugyanakkor arról nincs szó, hogy Polt tagadná a lánya, illetve Tarsoly titkára közötti kapcsolatot. A per első tárgyalását megtartották október 13-án, decemberben pedig folytatódik.