Pókembermaszkkal ünnepelte gólját a Hertha játékosa

Fotó: Bongarts/Getty Images / Boris Streubel

-

Änis Ben-Hatira egy fiatal szurkolója miatt tett így. Dárdai megbünteti, de nem haragszik rá.


Pierre-Emerick Aubameyang és Marco Reus a Dortmund két játékosa február végén Batmanként és Robinként ünnepelték góljukat, most a Bundesliga egy másik játékosa, Änis Ben-Hatira egy Pókember maszkot vett fel.


A Hertha a hétvégén a Schalke ellen játszott (összefoglalónkat erről itt olvashatja), az első gólt Ben-Hatira lőtte, aki gólörömekor az oldalvonalhoz futott, felvett egy Pókember-maszkot és a tribünre mutatott, amivel nagyon boldoggá tett egy rákos kisfiút.A sportoló a meccs után elmondta, a nyolcéves kisfiú Jannik, akinek megígérte, hogy ha gólt lő, akkor felveszi neki a Pókember-maszkot. Ben-Hatira a meccs utáni tiszteletkörre is Jannikkal ment körbe a stadionban.


Jannik egy olyan rákban szenved, amely mindenekelőtt kemoterápiával állítható meg. A focista ezek alatt a kórházban, valamint otthon is többször meglátogatta a fiút.

Nem csak a kisfiú nagy rajongója Ben-Hatirának, hanem ez fordítva is igaz:


Akkor is, ha Jannik még csak egy kicsi ember, úgy harcol az átkozott rák ellen, mint egy óriás.

– írta Facebook-oldalán a Hertha tunéziai válogatottja.


A maszk miatt a bíró sárga lapot adott Ben-Hatirának, de ő nem idegeskedett miatta: „elfogadtam” – mondta a meccs után.

A csapat magyar vezetőedzőjétől, Dárdai Páltól is pénzbüntetést kapott, de ő se vette túl komolyan a szabályszegést, „örülni fog ennek a csapat kasszája, a szezon végén majd elmegyünk belőle egy jót enni”.

Dárdai egyébként elégedett volt a hétvégi játékukkal, valamint kijelentette: mostantól nem tűri a naivitásból fakadó hibákat.