Pohárba vizelt, majd kiöntötte a híres lóversenyen páváskodó focista

Fotó: Getty Images / Clive Mason

-

Az ír korosztályos válogatott focista VIP-jeggyel vendégeskedett a Cheltenham Festivalon, de nem tudott beilleszkedni az úri közönségbe. Később bocsánatot kért, de az akció kétheti fizetésébe és egymeccses eltiltásba került.


A héten rendezik a Grand National után a második legnagyobb pénzdíjjal büszkélkedő angliai lóversenyt, a Cheltenham Festivalt. Az országos hírű társasági eseményen számtalan híresség is jelen van, de míg az ötéves telivérjének szorító Alan Shearer tud viselkedni, addig a másodosztályban szereplő MK Dons játékosának, Samir Carruthersnek ez nem sikerült.


A 22 éves futballistára a pálya melletti lelátón tört rá a szükség, és miután úgy érezte, hogy a mellékhelyiség túl messze van, a kezében lévő üres pohár viszont ideális megoldást kínál, nem volt rest belevizelni. Majd két vele együtt szórakozó cimborájával könnyed mozdulattal a tribünről ki is öntötték a pohár tartalmát.


Samir Carruthers (sapkával a fején) már bánja, hogy kissé megfeledkezett a jómodorról


A versenyszervezők azonnal visszavonták az egész díszes kompánia meghívóját, és megkérték őket, hogy hagyják el a rendezvényt. Az illetékes gloucastershire-i rendőrség nem indított eljárás, megelégedtek annyival, hogy „gusztustalan és ostoba” tettnek minősítsék a történteket.

Az MK Dons már nem volt ennyire megértő, hiába kért Carruthers mindenkitől elnézést.

„Mindenkitől bocsánatot kérek. A családomtól, a csapattól, az elnöktől és az edzőnktől is. Nem úgy neveltek, hogy ilyen dolgot tegyek, és tudom, hogy cserben hagytam a várost, a csapatot és a csapattársaimat. Tudom, hogy példaképként kellene viselkednem, és nagyon bánt, amit tettem.”

Carruthers a kétheti fizetésétől lesz kénytelen elbúcsúzni, valamint csapata nem nevezi a szombati, Brighton elleni bajnoki találkozóra sem.