"Pofátlanság, hogy a Brüsszelből fizetett Gyurcsány osztja az észt"

-

A Jobbik és a Fidesz is vehemensen reagált Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének első évértékelő beszédére.


Gyurcsány Ferenc „pusztuló ország” víziójára, amelyet elmondása szerint jelmezbe öltözött bűnszövetkezet vezet, hevesen reagált a kormányzó Fidesz és a Jobbik is.

A Fidesz szerint „Gyurcsány Ferenc ma is világossá tette, hogy ő be akarja telepíteni a bevándorlókat és nem támogatja a kormány terrorellenes javaslatát sem, amellyel meg tudjuk védeni a magyar embereket a terroristáktól”. Ezzel Gyurcsánynak arra a kijelentésére reagáltak, hogy a biztonság garantálása mellett ellenőrzött módon Magyarország nem csak hogy képes befogadni messziről jött embereket, de jól is járna sokakkal, például a hiányszakmák tekintetében. A Fidesz szerint „ha a Brüsszelből fizetett Gyurcsány Ferencen múlna, itt is Brüsszel bevándorláspárti politikája valósulna meg, amellyel veszélybe sodorná a magyar embereket és a magyar nemzetet.”

A párt a közleményében Gyurcsánynak arra a kijelentésére is visszavágott, miszerint jelenleg „gyalázatosan kevés a pénz az egészségügyben és az oktatásban”. A reagálásban azt írták: Gyurcsány a kormányzása idején a magyar családoktól mindig csak elvett és csökkentette a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók fizetését is.


A Jobbik szerint pofátlanság, hogy épp a közvagyonból milliárdossá vált Gyurcsány Ferenc teszi szóvá a fideszes haverok ugyanilyen módszerekkel történő meggazdagodását.

A párt úgy gondolja, hogy a Fidesz-kormány elszámoltatásának bukását egyértelműen az bizonyítja a legjobban, hogy Gyurcsány még mindig szabadlábon van.