Plusz öt fok lehet szenteste

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Borús idő lesz karácsonykor, hó nem.


Kedden a Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet és kisüthet a nap, de az ország nagy részén folytatódik a borult, párás idő. Szitálás főleg északon és keleten lehet. A délnyugati szél többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon néhol meg is erősödik. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatás várható. Az autósok továbbra is rossz látási viszonyokra, nyálkás utakra számíthatnak – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Szerdán főleg a nyugati és a déli tájakon bukkanhat elő a nap, máshol továbbra is párás, borús idő várható. A délies szél mérséklődik, már csak néhol lehetnek élénk széllökések. 6-7 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön, Szenteste napján borult idő lesz, többfelé számíthatunk párásságra és sűrű ködfoltokra. Szitálás kialakulhat. Csak kevés helyen és rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Reggel +2, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken és szombaton erősen felhős, párás, több helyen tartósan ködös időre van kilátás. Csak néhol bukkanhat elő rövid időre a nap. Szitálás bárhol kialakulhat. Reggelente +1 fok körül, délutánonként +2 és +9 fok között alakul a hőmérséklet.