Plusz nyolchavi fizetést vihetnek haza a közszféra egyes dolgozói

-

Ez átlagosan 1,3 millió forintot jelent.


Még az ünnepek előtt megkaphatják az uniós támogatásokért felelős intézményrendszer dolgozói a nekik ígért újabb négyhavi bónuszt. A vállalt feladat erre az évre 2200 milliárd forint kifizetése, a 2007–2013-as uniós támogatások százszázalékos felhasználása és 2700 milliárd forint keretösszegű új pályázat kiírása volt – írta a Világgazdaság.


Aki teljesítette feladatait, az már nyáron kapott négyhavi bónuszt, és most kap még ugyanennyit, ha december 15-ig végzett a neki kiszabott munkával. Akik nem produkáltak ilyen jól, azok arányosan kevesebbet kapnak, de legalább háromhavi prémiumot ők is hazavihetnek.

A nyári pluszbérre összesen 1,5 milliárd forintot költöttek el a minisztériumok, így a mostanival együtt ez a szám 3 milliárd forintra ugorhat.

A kifizetett bónusz a lap számításai szerint átlagosan 1,3 millió forint lehet, igaz, mivel ebben benne van az államtitkártól kezdve a referensekig mindenki, elég nagy eltérések mutatkoznak.

2013-ban sokan még azt jósolták, hogy az uniós támogatások 25-30 százalékát nem tudja lehívni Magyarország, ennek ellenére úgy tűnik, végül talán az összeset sikerül. Ehhez azonban bevezették a Miniszterelnökségen a tíz órás munkanapot, sokan még ezen túl is dolgoztak.

A Miniszterelnökség közölte, 2010 előtt heti 5 milliárd forint volt az uniós források kifizetése, míg 2010–2013 között 18,5 milliárd, 2014–2015-ben a forrásmennyiséget heti 39-40 milliárd forintra sikerült növelni, s az utóbbi időben a kifizetések elérik, illetve meghaladják a heti 100 milliárd forintot. Csak ebben az évben 2200 milliárd fejlesztési pénzt osztottak szét.