Plus size férfi modelleket gyűjt az egyik legnagyobb ügynökség

Fotó: Getty Images / Bryan Bedder

-

Az első modellt már le is szerződtették Zach Miko személyében, és a részleg elnevezése a nyers testi erőt népszerűsíti, bár inkább a mackós alkatra vonatkozik.


Míg az elmúlt évben elsősorban a plus size női modellek áttöréséről szóltak a hírek, most a mackós pasik előtt is kitárult a szezám: az IMG Models ügynökség Brawn (magyarul kb. izom vagy erő) néven indította el a külön rájuk épülő részlegét.


Happy Valentine's Day!!! #brennerthedog #pupsofinstagram

A photo posted by Laura Gilreath (@laurakristenx) on


Ivan Bart, az ügynökség egyik vezetője szerint a Brawn „egy body positive üzenet”, és a fizikai erőt jelenti, Zach Mikót pedig úgy jellemzik, mint „a plakátfiú azoknak a testes férfiaknak, akik jól érzik magukat a testükben, és divatosnak akarnak látszani”. Bart szerint mindenki divatosan akar öltözni, és a Brawn részleg az átlagember számára is lehetőséget ad erre.


Something a little holly jolly showed up on a certain big and tall section

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on


„Testes férfiként egy percig se gondoltam volna korábban, hogy számomra is lehetséges egy ilyen karrier” – nyilatkozta a Buzzfeednek Miko, aki szerint „a különféle testalkatú nők gyönyörűek, magabiztosak és szexisek. Most már nem az a téma, hogy »ez a szép«, hanem hogy »mi a szép«. Szerénységgel tölt el, hogy én vagyok az, aki a férfiak körében felteheti ezt a kérdést.”A plus size modellek térnyerését viták övezik: miközben egyre több ilyen modellt foglalkoztatnak az ügynökségek, vannak tanulmányok, melyek szerint ez a trend egészségtelen életmódra is ösztönözheti az embereket.