Platini nem zárja ki, hogy Blatter ellen indul a FIFA-elnökségért

Fotó: FIFA via Getty Images / Stuart Franklin - FIFA / FIFA via Getty Images / Stuart Franklin - FIFA

-

Michel Platini UEFA-elnök sem támogatja tovább Sepp Blatter FIFA-vezetőt, aki egy ötödik elnöki ciklust is elvállalna.


„Európai vagyok, az UEFA álláspontját képviselem. Nem támogatom az ötödik mandátumának megszerzésében” – mondta Platini újságíróknak a Sao Pauló-i FIFA-kongresszus után, a brazíliai világbajnokság nyitómérkőzésének napján.

„A továbbiakban nem támogatom, ezt tudja, mert megmondtam neki. Úgy vélem, hogy a FIFA-nak friss fuvallatra van szüksége. Az ő újraválasztása nem tenne jót a labdarúgásnak. Ezzel együtt tisztelet illeti őt, s tőlem minden tiszteletet meg is kap”
– tette hozzá. Platini az esetleges saját jelöltségéről annyit árult el, hogy döntését a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor fogja bejelenteni, amelyre augusztus 28-án, Monacóban kerül sor. „Nemsokára hatvanéves leszek. Számomra az a kérdés, hogy mihez lesz kedvem az elkövetkező években” – mondta, egyúttal pedig utalt arra, hogy az európai szövetségek jelezték neki, örömmel vennék, ha maradna az UEFA élén.
„A FIFA is fontos, látom ennek a pozitív oldalát. De őszintén, egyelőre nem tudom, mi lesz. Az egyetlen dolog, ami biztos, az az, hogy ha megyek, győzni megyek.”
A FIFA-elnökségre jelenleg az egyetlen hivatalosnak tekinthető jelölt a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója. Blatter ugyanakkor a FIFA Sao Pauló-i kongresszusán jelezte: küldetése még nem ért véget, változatlanul érez magában erőt a folytatáshoz.