Platini harmadszor nyert UEFA-elnökválasztást

Fotó: MTI / EPA / GEORG HOCHMUTH

-

A francia sportdiplomatát az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bécsi tisztújító kongresszusán másodszor is újraválasztották. Így további négy évre az 59 éves Platini marad az UEFA elnöke.Az UEFA 39. Kongresszusán közfelkiáltással újraválasztották a szövetség elnökévé Michel Platinit – írja az UEFA.com. Az 59 éves francia sportvezetőnek nem volt ellenfele az elnökválasztáson, így megkezdheti harmadik ciklusát a szövetség élén – 2007 óta tölti be a tisztséget. Platini beszédében megköszönte az UEFA 54 tagországának bizalmát. Kijelentette:


Büszke vagyok, hogy a csapattársatok lehetek és hogy kapitánya vagyok ennek a győztes alakulatnak. Büszke vagyok az eredményeinkre.

Platini ezzel további négy évre marad a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnöke is.A kongresszuson arról is döntenek, hogy Csányi Sándor – a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke – bekerül-e az UEFA Végrehajtó Bizottságába. „Hazai és külföldi kollégáim biztatására vállaltam, hogy az UEFA tisztújításán jelöljenek a Végrehajtó Bizottságba” – mondta Csányi ezzel kapcsolatosan akkor, amikor bejelentette: újra indul az MLSZ-elnöki tisztségért. A testületnek egyébként utoljára 1978-ban volt magyar tagja, Barcs Sándor.