Plakátháború 2.0: a kormány már számháborúba is kezdett

Forrás: RTL Klub

-

Csütörtökön egyszerre kerültek ki az utak mellé a kormány és a Kétfarkú Kutya Párt új plakátjai. A kormány kampánya a reformokat méltatja, a Kétfarkúé a menekültpolitikát karikírozza. A kormány kampánya 600 millióba kerül, ezen belül a plakátok 30-ba. Azt mondták ez kevesebb, mint az ellenplakátok költsége.


A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Vastagbőr közös kezdeményezésének második köre is látható már az utak mellett. Most – a kormány új kampányával egyidejűleg – 10 új felirattal 400 új plakátot raktak ki, amelyekre egyebek mellett olyan feliratok kerültek mint:


#hungary #ketfarkukutya #mik #ikozosseg #vastagbor

Vilmos Tóth (@selector_dorfman) által közzétett fénykép,


vagy:


Ha Magyarországra jössz, elveheted a magyarok közmunkáját!

és


Ha Magyarországra jössz, meg kell várnod amíg valaki elmegy, hogy mindig ugyanannyian legyünk!

Emellett olyan is olvasható, hogy „Erre bezzeg van pénz”, vagy hogy „Nem mindenki gonosz”. Utóbbin egy férfi éppen lefesti a „nem” szót (a plakátokat a cikk végi RTL Klub videóban is megnézheti).30, 32, 33 és 600 millió

Hétfőn az MKKP és a Vastagbőr blog közzétette az elszámolást a július 1-én kihelyezett, a kormány bevándorlóellenes plakátkampányára válaszoló első 500 ellenplakátról. Ebből kiderül, hogy a költségek levonása után két hét alatt 33,3 millió forint gyűjtött össze a szervezet, amelyből 22,1 millió jutott az 500 plakát elkészítésére és egy hónapra -júliusra- történő kihelyezésére, továbbá mintegy 320 ezer forint további 4 plakátra, közte a bécsire. A csütörtökön kirakott újabb 400 plakáttal együtt összesen 31,8 millió forintot költöttek.


„A kormány 30 millió forintból oldotta meg ugyanazt a plakátszámot, amit 33 millióból oldott meg a Kétfarkú Kutya Párt” - ezt Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár mondta csütörtöki, Lázár Jánossal közös sajtótájékoztatóján. Szerinte az ellenplakátok is hozzájárultak ahhoz, hogy az embercsempészek megismerjék a kormány álláspontját a bevándorlással kapcsolatban.
A teljes kormányzati kampány – amibe beletartozik a nyomtatott sajtóban, a tévében, a rádióban és az interneten közzétett reklámok is – egyébként 600 millió forintba kerül.
A kormány új, az elmúlt öt év sikereiről szóló kampánya ugyanis szintén csütörtökön indult. A plakátok szinte rögtön elmémesedtek, ezekből itt találhatnak egy galériát.