Pjanic: Buffon a világ legjobb kapusa

Fotó: Getty Images / István Hajdu

-

Az utóbbi időben sokat kritizált Gianluigi Buffon parádés teljesítményét emelték ki a Juventus és az Olympique Lyon labdarúgói a két csapat BL-meccsét követően.


A 38 éves kapus az elmúlt hetekben a válogatottban és a Juvéban is nagy, tőle szokatlan hibákat vétett a kapuban, kedden este viszont remekelt: az első félidőben hárította Alexandre Lacazette büntetőjét, és különösen a második félidőben melynek nagy részében csapata emberhátrányban játszott több nagy bravúrt is bemutatott.


Mi többet tehettünk volna még? Mindent kiadtunk magunkból, megvoltak a helyzeteink, de Buffon a legjobbját nyújtotta. Szenzációs volt nyilatkozta Maxim Gonalons, a Lyon csapatkapitánya. – Veszítettünk, de büszkék lehetünk a teljesítményünkre egy olyan csapat ellen, mely a trófeáért fog küzdeni a szezonban. Pozitívnak kell maradnunk.”


Buffon kivédte Lacazette büntetőjét az első félidőben


Miralem Pjanic, a Juventus bosnyák középpályása szerint jól játszottak, a sikerhez azonban szükség volt a kapusukra. „A Lyon nagyszerű volt, de mi tíz emberrel is keményen küzdöttünk, hogy megszerezzük a győztes gólt, mellyel fontos három pontot érdemeltünk ki – értékelt a nyáron az AS Romától igazolt Pjanic. – Buffon mindig ott van nekünk. Értelmetlen néhány hibája miatt kritizálni őt. Nagyon fontos számunkra a pályán és az öltözőben is.


Ő a világ legjobb kapusa.”

A 165-szörös olasz válogatott sztár szokásához híven nem értékelte túl saját teljesítményét. Miután emberhátrányba kerültünk, fontos volt, hogy ne veszítsünk. Sokszor szenvedtünk, és egy kicsit szerencsések is voltunk. Az ilyen meccseken apróságok döntenek, örülök, hogy segíteni tudtam a csapatnak összegzett Buffon.

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője a meccs után arról beszélt, hogy csapatának teljesítménye messze volt a tökéletestől, játékosai különösen az első félidőben nagyon pontatlanok voltak, s a számtalan labdavesztés után általában meggyűlt a bajuk a rivális kontráival.


A Juventus jobb gólkülönbséggel vezeti a H csoportot


„Nehéz mérkőzés volt, de nyertünk, és az mutatja egy csapat erejét, ha küszködve is képes győzni – mondta az edző. – Mario Leminának meg kell köszönnöm a piros lapját, ugyanis szerintem azt követően sokkal jobban játszottunk. Hogy Buffon ma este válaszolt-e az őt ért kritikákra? Szerintem neki nincs erre szüksége, ő más, mint a többi.”

A H csoportot továbbra is a Juventus vezeti, jobb gólkülönbségével megelőzve a kedden Zágrábban győztes Sevillát, a harmadik Lyon hátránya pedig már négy pont.