Pistorius-ügy: még mindig nincs vége

Fotó: AFP / THEMBA HADEBE

-

HÁTTÉR

Fellebbezett az ügyészség Oscar Pistorius ügyében, de hosszabb börtönbüntetést nem kaphat a dél-afrikai paralimpikon.


Decemberben adta meg Thokozile Masipa bírónő az ügyészségnek azt lehetőséget, hogy fellebbezzen az öt évre elítélt Oscar Pistorius emberölési ügyében.


Az ügyészség úgy gondolja, hogy Masipa bírónő rosszul interpretálta a törvényeket, amikor gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélte el Pistoriust – aki Magyarországon rosszabbul járt volna.

Pistorius ügyvédje próbálta megakadályozni a fellebbezést, de Masipa bírónő helyt adott az ügyészség igényének, így az ügy a dél-afrikai Legfelsőbb Bíróságon folytatódik – írja az Associated Press hírügynökség.


A Pistorius-ügy

2014 márciusa óta húzódott Oscar Pistorius pere, aki 2013. február 14-e éjjel megölte menyasszonyát, Reeva Steenkampot dél-afrikai lakásukban. A korábbi parasportolót – aki hatszor nyert paralimpián különböző futószámokban – Thokozile Masipa bírónő októberben bűnösnek találta Steenkamp gondatlanságból történt megölésében, így öt év letöltendő börtönbüntetést rótt ki rá. Emellett három év felfüggesztett börtönbüntetést is kapott jogtalan fegyverviselésért az egykor műlábbal az olimpián az épek között is indult Pistorius.

Lájkolj minket a Facebookon!