Pintér volt az A terv a Vidinél, de nem a játékosok fúrták meg

Fotó: VS.hu / Kummer János / VS.hu / Kummer János

-

Garancsi István klubtulajdonos beszélt a Videoton játékosaival, de nem ennek alapján döntötte el, hogy ki lesz a bajnoki címvédő focicsapat edzője. Pintér Attila A terv volt, Horváth Ferenc csak B.


A magyar sajtóban gyakorlatilag kész tényként kezelték, hogy Pintér Attila lesz a Videoton vezetőedzője. A hétvégi, Felcsút elleni bajnokit azonban végigtüntették a székesfehérvári szurkolók a lelátón, gyalázták az egykori szövetségi kapitányt, és üzentek Garancsi István klubtulajdonosnak, hogy nem kérnek Pintérből. Garancsi a klub honlapján elismerte, hogy közel álltak a megegyezéshez, de nem a szurkolói nyomás miatt esett másra a választás.


Garancsi nem a szurkolók nyomására engedte el a Pintér-vonalat


„Hallottam a szurkolók rigmusait a Puskás Akadémia elleni meccsen. Nagyon furcsa volt hallani, hogy ilyen ellenszenvvel viseltetnek egy olyan edzővel szemben, aki többszörös magyar bajnoknak mondhatja magát. Azt azonban mindenkinek meg kell értenie, hogy a saját értékrendem szerint hozom meg a döntéseimet.


Se a múltban nem engedtem, se a jövőben nem fogok engedni semmilyen külső nyomásnak.

Ez a fajta ellenállás általában éppen megerősíti bennem az elhatározást. Idény közben komoly külföldi szakembert nem tudtunk Fehérvárra hozni. A magyar vonalon volt A és B tervünk, A tervként azokat vettük számításba, akiknek már sikerült bajnoki címet szerezniük. A tárgyalások során lehet, hogy a kiszivárgott hírek is ártottak az ügynek. A legközelebb talán valóban Pintér Attilával álltunk a megállapodáshoz. Véleményem szerint ő alkalmas volt és készen állt a feladatra. Hogy ez végül nem jött össze, őszintén sajnálom” – magyarázta Garancsi.


Pintér a válogatottnál több Vidi-játékossal is dolgozott


A tulajdonos elismerte, hogy járt az öltözőben, beszélgetett a játékosokkal, de nem az ő véleményük alapján döntötte el, hogy Pintér Attila helyett Horváth Ferencet választja. Garancsi szerint a B terv olyan fiatal, lendületes edző megtalálása volt, aki már szintén bizonyított.


„Minden szempontot figyelembe véve Horváth Ferenc kinevezését nem érzem kompromisszumos megoldásnak, neki erős fehérvári kötődése is van.


Ferenctől most azt kértük, hogy a bajnokság végére hozza be a Vidit nemzetközi szereplést érő helyre, vagy biztosítsa ezt az együttes számára a Magyar Kupa-szerepléssel.

Köszönjük, hogy vállalta ezt a nagyon konkrét célokkal és nagyon konkrét időre szóló megbízást” – utalt Garancsi arra, hogy május végéig szól az új vezetőedző szerződése.


Horváth Ferenc

Horváth csak B terv volt


Horváth Ferenc hivatalos bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy akár egy meccsre is vállalta volna a megbízatást, mert a Videoton a szíve csücske. A fiatal szakember szerint a klub messze nem azt a helyet foglalja el a tabellán, amelyet a játékosállománya alapján kellene.


Magyarország egyik legjobb csapatánál dolgozhatok, ahol a játékosok egyénileg kiválóak, ám csapatként nem funkcionálnak tökéletesen.

Elsődleges feladatom, hogy a játékosokból igazi csapatot formáljak, amire a bajnoki szünetben lesz lehetőségem. Olyan focistákat szeretnék a pályán látni, akik meghalnak a győzelemért és a Videotonért.”


A címvédő székesfehérvári csapat 11 forduló után 4 győzelemmel és 7 vereséggel, 12 ponttal a 8. helyen áll a tabellán, a nemzetközi indulást jelentő 3. hely így is csak 4 pontra van.