Pintér Sándor megvédte a TEK-et

-

A sajtót viszont azzal vádolta, hogy habot vert a TEK műveletei körül, és félre kívánta tájékoztatni a közvéleményt.


Nemtelen támadás érte a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait – mondta Pintér Sándor belügyminiszter, aki a TEK által végrehajtott hétvégi elfogás miatt tartott pénteken rendhagyó sajtótájékoztatót. Egyúttal kijelentette: reményei szerint mindez tudatlanságból ered.

Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy folyamatban levő büntetőeljárásról a tárca irányítása alá tartozó rendőrség tartózkodott eddig nyilatkozni, mert nem akarta befolyásolni a büntetőeljárást, a sajtó nyilvánosságával az elkövetőket, a gyanúsítottakat és a tanúkat sem. A két elfogással összefüggésben idézte Hajdu János sajtónyilatkozatát; a TEK főigazgatója azt mondta: „Mindenekelőtt hadd jelezzem önöknek, hogy két különböző esetről van szó, időben és térben is különbözik a két eset egymástól. Az egyik pénteki, a másik szombati művelet része. Ez idáig semmi nem bizonyítja, hogy a két ügy között kapcsolat van.”

A miniszter szerint a sajtóban ennek ellenére a két ügyet összemosták, „habot vertek körülötte”, a „közvéleményt félre kívánták tájékoztatni”.